9.10. 2015

Τα ζώδια βήμα βήμα

Όπως όλοι ξέρουμε, για να βρει κανείς το ζώδιο και τον ωροσκόπο του, πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει την ημερομηνία της γέννησής του. Δεν ξέρουν όμως όλοι, ότι δύο ακόμα λεπτομέρειες είναι εξίσου σημαντικές: ο τόπος γέννησης - η γεωγραφική εντόπιση στο γεωγραφικό δίκτυο - και η ακριβής ώρα και τα λεπτά γέννησης (τουλάχιστον η ώρα). Αφού καταχωρήσεις αυτά τα στοιχεία, ένας καινούριος κόσμος θα ανοιχτεί για σένα. Ζωδιακές αναλύσεις που φτιάχτηκαν ειδικά για σένα.

Τα ζώδια βήμα βήμα

Και πώς ακριβώς δουλεύει αυτό στην πράξη; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καθοριστεί η σωστή αναλογία χαρακτηριστικών και στοιχείων. Αυτή η κατηγοριοποίηση εφαρμόζεται γενικότερα στα άτομα καθενός από τα δώδεκα ζώδια. Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό και γη) και τρία αστρολογικά χαρακτηριστικά (βασικά, σταθερά και μεταβλητά). Λογικά, τέσσερα ζώδια ανήκουν σε κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ
ΦΩΤΙΑ ΚΡΙΟΣ ΛΕΩΝ ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΕΡΑΣ ΖΥΓΟΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΔΙΔΥΜΟΣ
ΝΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΙΧΘΥΣ
ΓΗ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αυτή η κατηγοριοποίηση είναι πολύ σημαντική για τον καθορισμό των δυνάμεων και των ενεργειών των ζωδίων που μας επηρεάζουν, καθώς επίσης και για να μάθουμε το βασικό ταμπεραμέντο κάθε αστερισμού.

Το επόμενο βήμα είναι να μάθει κανείς τον ωροσκόπο του. Τώρα πρέπει να είναι γνωστή η ακριβής ώρα της γέννησης, ώστε να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για ένα άτομο και τα σημαντικά χαρακτηριστικά του. Και τι σημαίνει ο όρος "ωροσκόπος"; Είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός (θεμελιώδης) οίκος (βλ. κάτω), που καθορίζει τις βασικές πλευρές ενός ατόμου, την προσωπικότητά του, την εμφάνισή του και την ανθεκτικότητα της υγείας του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον κυβερνόντα πλανήτη (γνωστό ως αντιβασιλέα), που ανήκει σε κάθε ζώδιο, μας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του ατόμου. Για τις επιδόσεις του, την έκφρασή του και την επιτυχία του.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό σημείο όσον αφορά στις ζωδιακές προβλέψεις είναι, ότι πρέπει να δίνεται προσοχή στη θέση του ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών, καθώς και στη θέση τους στους αστρολογικούς οίκους. Μπορεί κανείς να φανταστεί αυτούς τους αστρολογικούς οίκους σαν ένα διάστημα που έχει τοποθετηθεί στην άκρη, στην περίμετρο, για κάθε ένα ζωδιακό αστερισμό. Υπάρχουν δώδεκα τέτοιοι, όσα είναι και τα ζώδια. Η τοποθέτησή τους είναι διαφορετική για το κάθε άτομο και εξαρτάται τόσο από τη γεωγραφική εντόπιση όσο και από την ημερομηνία και την ώρα της γέννησης. Μια τέτοια ερμηνεία μπορεί να μας πει πολλά σχετικά με τους τομείς της ζωής, στους οποίους το άτομο θα διαπρέψει, ή, από την άλλη πλευρά, στους οποίους ίσως δε θα είναι τόσο επιτυχημένο.

Στην πραγματικότητα, η Αστρολογία δεν είναι τόσο απλή, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σε βοήθησε να μάθεις τουλάχιστον κάποια αδρά, βασικά πράγματα σε σχέση με το πώς λειτουργούν τα ζώδια. Άσε την έμπειρη ομάδα των αστρολόγων μας να ανησυχούν για τα υπόλοιπα.

 

επικοινωνίαFacebook