9.10. 2015

Αστρολογία και σχέσεις

Όπως ξέρουμε, η Αστρολογία είναι ο τομέας της επιστήμης που περιγράφει και εξηγεί φαινόμενα του σύμπαντος. Πολλοί πολιτισμοί στην ιστορία προσπαθούσαν να προβλέψουν το μέλλον με τη βοήθεια των άστρων, των πλανητών κτλ.Η Αστρολογία εξετάζει κυρίως τη σχέση ανάμεσα στη Γη (και τη ζωή πάνω σ' αυτήν) και τους πλανήτες ή άλλα ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος.

Αστρολογία και σχέσεις

Ένα συχνό αντικείμενο ενδιαφέροντος στην Αστρολογία είναι, για παράδειγμα, η Σελήνη και τα σχετικά με αυτήν φυσικά φαινόμενα (όπως τα παλιρροιακά κύματα), καθώς επίσης και οι επιδράσεις της στην ανθρώπινη ψυχή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι σχέσεις αποτελούν έναν κάπως πιο περίπλοκο τομέα.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων που επηρεάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις - είτε πρόκειται για μια σχέση μεταξύ εραστών, μεταξύ φίλων ή στον εργασιακό χώρο. Είναι επομένως σαφές, ότι η Αστρολογία από μόνη της δε μπορεί να τις καθορίσει πλήρως. Μπορεί, ωστόσο, να καθορίσει την πιθανή πορεία τους με βάση τη θέση των πλανητών και άλλους παράγοντες. Χάρη στα άστρα και τα ζώδια μπορούμε να καθορίσουμε, για παράδειγμα, τις τάσεις της σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων και τις προοπτικές της για το μέλλον, εάν γνωρίζουμε το ζώδιο των ανθρώπων αυτών. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι εάν η Αφροδίτη παραμένει στην αρνητική πλευρά της, τα άτομα που γενιούνται κάτω από τον αστερισμό του Ταύρου έχουν την τάση να είναι επιθετικά, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να τα ανεχτεί κανείς.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τις σχέσεις μας έίναι το γενετικό μας υλικό. Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες κωδικοποιημένες στα γονίδιά μας. Αυτές οι πληροφορίες δεν επηρεάζουν μόνο την εμφάνισή μας, αλλά και τη συμπεριφορά μας. Η εξέλιξη είναι αυτή που έχει καθορίσει το συγκεκριμένο μοντέλο των μοντέρνων σχέσεων (παρότι παλαιότερα αυτό ήταν διαφορετικό). Εάν εξαιτίας διάφορων συνθηκών, μια σχέση αποκλίνει από αυτό το μοντέλο, καμία πλευρά δε μπορεί να είναι ευτυχισμένη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα άτομα δε συμπεριφέρονται όπως ορίζεται από τη γενετική τους πληροφορία. Η Αστρολογία και τα ζώδια μπορούν να παρέμβουν σε αυτό το σημείο. Τα εμπλεκόμενα άτομα μπορούν να λάβουν οδηγίες ή συμβουλές για το πώς να συμπεριφέρονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ώστε οι σχέσεις τους να παραμένουν αρμονικές.

Τα ζώδια θα σε βοηθήσουν επίσης να καταλάβεις τις βασικές αρχές του πώς να καθορίζεις, να προβλέπεις και να καταλαβαίνεις του άλλους ανθρώπους με γνώμονα το πεπρωμένο τους και με βάση τη θέση των πλανητών, ώστε να διαλέξεις μετά έναν κατάλληλο σύντροφο. Πρώτα, όμως, πρέπει να καταλάβεις τον εαυτό σου. Θέσε τους στόχους που θα σε ικανοποιούν και επικεντρώσου σε αυτούς. Εάν δεν είσαι ευτυχισμένη (ή ευτυχισμένος), ούτε και οι άνθρωποι γύρω σου μπορούν να είναι. Ανακεφαλαιώνοντας, εάν θέλεις να ζεις σε μια αρμονική σχέση και να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την κάθε ευκαιρία που προκύπτει, πρέπει να γνωρίζεις τις αρχές του τι να αλλάξεις και του τι θέλεις να πετύχεις. Εδώ ακριβώς είναι που βοηθά η Αστρολογία.

 

επικοινωνίαFacebook